Sestavine
-
300 g polnovredne mokesveže zmlete
-
1 jajce
-
3 rumenjaki
-
2 žlici oljčnega olja
-
sol
-
ščepec muškatnega oreška
-
1.5 dl mlačne vode
-
jajce za premaz
-
NADEV:
-
125 g zamrznjenega graha
-
4 šalotke
-
1 jajce
-
60 g zelenih oliv
-
60 g črnih oliv
-
1 vejica timijana
-
1 vejica origana
-
2 vejici peteršilja
-
sol
-
sveže zmlet poper
-
PARADIŽNIKOVA OMAKA:
-
8 mesnatih paradižnikov
-
1.5 dl oljčnega olja
-
1 rdeča čebula
-
majhen šopek bazilike
-
1 strok česna
-
sol
-
sveže mlet poper
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Vse sestavine za testo zmešamo in dobro pregnetemo. Testo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo počivati 2 uri.
Nadev za raviole pripravimo tako, da stresemo grah v posodo mešalnika in zmiksamo. Šalotke olupimo in drobno narežemo. Olive razpolovimo, odstranimo koščice in prav tako drobno narežemo. Zeliščne vejice osmukamo in lističe drobno narežemo. Omenjene sestavine damo v skledo, dodamo jajce, začinimo s soljo in poprom ter zmešamo.
Paradižnik blanširamo, olupimo, razrežemo na četrtine in odstranimo semenje; sok prestrežemo in prihranimo. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Z bazilikove vejice osmukamo lističe. Česnov strok drobno narežemo.
|
2
Narejeno
|
Kuhanje
Testo tanko razvaljamo in razrežemo na primerno velike kvadratke; robove premažemo z jajcem. Nadev porazdelimo na polovico kvadratkov, pokrijemo s praznimi kvadratki in robove dobro stisnemo. Raviole kuhljamo 10 do 12 minut v rahlo vreli osoljeni vodi; 5 minut jih pustimo še v posodi.
Medtem pripravimo paradižnikovo omako. V kozici zarumenimo čebulo na vročem oljčnem olju. Dodamo narezan paradižnik in prihranjen paradižnikov sok; začinimo s česnom, soljo in poprom. Kuhljamo previdno, da ostanejo paradižnikove četrtine cele. Na koncu dodamo še lističe bazilike. Raviole s penovko poberemo iz vode, dobro odcedimo in postrežemo s pripravljeno paradižnikovo omako.
|