Sestavine
-
4 x Goveji zrezek
-
1 x Česen
-
Olje sončnično
-
1 x Čebula šalotka
-
Poper
-
Sol
-
Rožmarin
-
Timijan
-
Moka
Navodila
Zrezke dobro pretolcite.
V posodi segrejte olje in na njem popecite zrezke cca. 1 minutko na vsaki strani. Takrat vzamete zrezke ven in jih položite na krožnik.
V isti posodi prepražite tudi šalotko in jo posolite. Ko se šalotka zapeče, se dodajte še zrezke, začinite jih še s poprom in česnom.
Počakajte, da česen lepo zadiši in vse skupaj prelijte z vrelo vodo, da so zrezki popolnoma prekriti. V kozarcu zmešajte 2 žlički moke in malo vode ter mešajte, vse dokler ni nobenih grud. V posodo dodajte tudi zmešano moko, pokrijte in kuhajte 40 minut.