Sestavine
-
1 kg Paprika
-
3 kg Fižolsvež fižol v zrnju
-
1 l Voda
-
7 x Paradižnikzreli paradižniki
-
1,5 dl Olje
-
3 dl Kis
-
3 dag Sol
-
6 dag Sladkorpribližno 4 ravne žlice
-
6 x Čebula
Navodila
Fižol skuhajtev slani vodi in ga nato odcedite.
Vso drugo, ostalo zelenjavo (papriko, paradižnik, čebulo) narežite na rezine in to na tanke.
Vodi dodajte kis, olje, sladkor in sol ter prevrite. Dodajte papriko in čebulo v vodo, ki smo jo prevreli ter ponovno prevrite. Nato mešanici dodajte še paradižnik in kuhajte kakšnih 10 minut. Na koncu dodajte sedaj še fižol in vse skupaj kuhajte še 5-10 minut.
Vse, še vroče nadevajte v kozarec, obrnite na pokrove, zavijte v odejo, da se bo vse ohladilo.