0 0
Enostaven zelenjavni riž z jajci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2-3 spomladanske čebule, nasekljane
2 žlici sesekljanega peteršilja in dodatna žlica za postrežbo
2 stroka česna narezana na tanke rezine
8 jajc
1 žlica lističev limoninega timijana in dodatna žlica za postrežbo
200 g češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
150 g graha, obrezanega in razpolovljenega
200 g zavitka zamrznjenega oluščenega fižola edamame, odmrznjenega
2 x 250 g vrečk rjavega riža za mikrovalovno peko
100 g listov mlade špinače
80 g kozjega sira, nadrobljenega

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Enostaven zelenjavni riž z jajci

Priprava riža z jajci in zelenjavo traja manj kot 20 minut in je beljakovinsko bogat obrok sredi tedna.

  • 25 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki ponvi, ki se ne prijema, segrejte žlico oljčnega olja na srednji do visoki temperaturi. Dodajte česen in polovico šalotke. Pražite 1 minuto. V veliko skledo ubijemo jajca in jih dobro začinimo. Jajca dajte v ponev.

Z lopatico nežno premaknite jajčno zmes po ponvi, da ustvarite gube. Dodajte zelišča in zelenjavo. Kuhajte 3 do 4 minute ali dokler zelenjava ni vroča, jajca pa čvrsta.

Riž segrejte v skladu z navodili na embalaži. Riž razdelite na krožnike ali sklede. Prelijte umešana jajca in zelenjavo. Razdrobite kozji sir. Potresite z dodatnimi zelišči, preostalo šalotko in mletim črnim poprom.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Domači buhteljni z vanilijevo kremo
Naprej
Piščančja solata
Nazaj
Domači buhteljni z vanilijevo kremo
Naprej
Piščančja solata

Dodajte Komentar