Sestavine
-
0.5 kg Goveja golenica
-
2 x Čebula
-
2 x Korenje
-
2 x Repa
-
2 žlici Moka
-
6 dag Margarinalahko tudi Suet
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
0.25 kg Moka
-
1 čajna žlička Pecilni prašek
-
Navodila
Pripravite korenje in repo ter ju na hitro kuhajte 20 minut v 1,2 litru vode.
Meso narežite na koščke, jih svetlo rjavo prepražite v kapljici in jih nato položite v ponev. Čebulo olupimo in narežemo na rezine, jo prepražimo v istem soku, nato pa previdno vmešamo 2 žlici moke, da porumeni.
Mesu dodamo korenje in repo, vodo, v kateri sta se kuhala, vlijemo v ponev, da porumeni; nato jo skupaj s čebulo, poprom in soljo dodamo mesu itd. in počasi dušimo 1 uro in pol.
Margarino na drobno zdrobimo in jo vtremo v moko skupaj s pecilnim praškom in soljo. Zmešajte z mlačno vodo v čvrsto maso.
Razrežemo na osem kosov in jih na pomokani deski rahlo zvijemo v cmoke. Vrzite jih v lonec z vrelo vodo in kuhajte, dokler ne narastejo na površini (20 minut).
10 minut pred serviranjem jih dodajte v enolončnico.