0 0
Dušena goveja golenja krača (s knedlji)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

0.5 kg Goveja golenica
2 x Čebula
2 x Korenje
2 x Repa
2 žlici Moka
6 dag Margarina lahko tudi Suet
Poper po okusu
Sol po okusu
0.25 kg Moka
1 čajna žlička Pecilni prašek

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dušena goveja golenja krača (s knedlji)

Kuhinja:
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pripravite korenje in repo ter ju na hitro kuhajte 20 minut v 1,2 litru vode.

Meso narežite na koščke, jih svetlo rjavo prepražite v kapljici in jih nato položite v ponev. Čebulo olupimo in narežemo na rezine, jo prepražimo v istem soku, nato pa previdno vmešamo 2 žlici moke, da porumeni.

Mesu dodamo korenje in repo, vodo, v kateri sta se kuhala, vlijemo v ponev, da porumeni; nato jo skupaj s čebulo, poprom in soljo dodamo mesu itd. in počasi dušimo 1 uro in pol.

Margarino na drobno zdrobimo in jo vtremo v moko skupaj s pecilnim praškom in soljo. Zmešajte z mlačno vodo v čvrsto maso.

Razrežemo na osem kosov in jih na pomokani deski rahlo zvijemo v cmoke. Vrzite jih v lonec z vrelo vodo in kuhajte, dokler ne narastejo na površini (20 minut).

10 minut pred serviranjem jih dodajte v enolončnico.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Dušena govedina s fižolom
Naprej
Pita iz govejega zrezka
Nazaj
Dušena govedina s fižolom
Naprej
Pita iz govejega zrezka

Dodajte Komentar