0 0
Domača polnozrnata pizza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 čajna žlička Aktivnega suhega kvasa
1 1/2 skodelice Tople vode
1 žlica Aktivnega suhega kvasa
1 žlica Olivno olje
čajna žlička soli Sol
2 skodelici Moka polnozrnata
1 1/2 skodelice Moka - univerzalna

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domača polnozrnata pizza

  • 1 h 40 min
  • Porcije 1
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki skledi raztopite sladkor v topli vodi. Po vrhu posujte kvas in pustite stati približno 10 minut, da se speni.

V mešanico kvasa vmešajte oljčno olje in sol, nato pa vmešajte polnozrnato moko in 1 skodelico univerzalne moke, dokler se testo ne začne sestavljati. Testo preložite na površino, pomokano s preostalo univerzalno moko, in gnetite, dokler se vsa moka ne vpije v testo in postane gladko, približno 10 minut.

Testo položite v naoljeno skledo in ga obrnite, da se površina prekrije. Rahlo pokrijte z brisačo in pustite stati na toplem mestu, dokler se testo ne podvoji, približno 1 uro.

Ko se testo podvoji, ga preložite na rahlo pomokano površino in razdelite na dva dela za dve tanki skorji ali pa pustite celo, da naredite eno debelo skorjo. Oblikujte tesno kroglo. Pustite vzhajati približno 45 minut, da se testo podvoji.

Pečico segrejte na 220 stopinj C (425 stopinj F). Z valjarjem valjajte kroglo testa, dokler se ne raztegne več. Nato ga oblecite v obe pesti in nežno povlecite robove navzven, pri tem pa obračajte skorjo. Ko krog doseže želeno velikost, ga položite na dobro naoljen pekač za pico. Pico obložite z najljubšimi dodatki (omaka, sir, meso ali zelenjava).

Pecite od 16 do 20 minut (odvisno od debeline) v ogreti pečici, dokler ni skorja hrustljava in zlata na robovih, sir pa se na vrhu stopi.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Skodelice za zajtrk z jajci
Naprej
Osnovno testo za pico
Nazaj
Skodelice za zajtrk z jajci
Naprej
Osnovno testo za pico

Dodajte Komentar