0 0
Cvetačni zrezek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Cvetača
2 žlici Jerk pasta kumina, muškatni orešček, začimbe, dimljena paprika, cimet, sol
2 x Limeta sok, kolobarji
100 g Riž
160 ml Kokosovo mleko
200 g Fižol pločevinka
4 x Čebula - mlada sesekljana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cvetačni zrezek

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 50 min + mariniranje
  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 stopinj celzija. Iz sredine cvetače odrežite 2 debeli rezini. Zmešajte jerk pasto (kumina, muškatni orešček, začimbe, dimljena paprika, cimet, sol) in limetin sok ter cvetačo premažite z obeh strani. Pustite, da se marinira 10 minut.

Cvetačne zrezke položite na pekač in jih pecite 40-45 minut oziroma dokler se steblo ne zmehča in cvetača na robovih ne porjavi.

Medtem v ponev dajte riž, kokosovo mleko in 150 ml vode ter dobro posolite. Pristavite pokrovko in nežno kuhajte 15 minut ali dokler se tekočina ne vpije in riž ni kuhan, za zadnje 3 minute kuhanja pa dodajte fižol. Vmešajte 1/2 čebule. Če cvetača potrebuje malo več časa, pokrijte in pustite, da se duši. Cvetačo postrezite z rižem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Karamelna jabolka
Naprej
Grška pomarančna torta
Nazaj
Karamelna jabolka
Naprej
Grška pomarančna torta

Dodajte Komentar