Sestavine
-
1 x Cvetača
-
2 žlici Jerk pastakumina, muškatni orešček, začimbe, dimljena paprika, cimet, sol
-
2 x Limetasok, kolobarji
-
100 g Riž
-
160 ml Kokosovo mleko
-
200 g Fižolpločevinka
-
4 x Čebula - mladasesekljana
Navodila
Pečico segrejte na 200 stopinj celzija. Iz sredine cvetače odrežite 2 debeli rezini. Zmešajte jerk pasto (kumina, muškatni orešček, začimbe, dimljena paprika, cimet, sol) in limetin sok ter cvetačo premažite z obeh strani. Pustite, da se marinira 10 minut.
Cvetačne zrezke položite na pekač in jih pecite 40-45 minut oziroma dokler se steblo ne zmehča in cvetača na robovih ne porjavi.
Medtem v ponev dajte riž, kokosovo mleko in 150 ml vode ter dobro posolite. Pristavite pokrovko in nežno kuhajte 15 minut ali dokler se tekočina ne vpije in riž ni kuhan, za zadnje 3 minute kuhanja pa dodajte fižol. Vmešajte 1/2 čebule. Če cvetača potrebuje malo več časa, pokrijte in pustite, da se duši. Cvetačo postrezite z rižem.
(Foto: pexels.com)