Sestavine
-
1 glava Cvetača
-
2 žlici Sezamovo olje
-
1 x Korenjenarezan
-
1 skodelica Soja v strokuzamrznjena
-
2 stroka Česen
-
2 x Jajce
-
3 žlice Sojina omaka
-
1 x Mlada čebulasesekljana
Navodila
Cvetačo nastrgajte z največjo stranjo strgalnika – končni izdelek naj bo podoben majhnim zrncem riža.
V ponvi na srednje nizki temperaturi segrejte 1 žlico sezamovega olja. Dodajte korenje in česen ter ju prepražite, približno 5 minut. V ponev dodajte cvetačo, sojo v stroku in preostalo sezamovo olje; hitro prepražite, da cvetača postane mehka (vendar ne kašasta).
Na sredini naredite jamico, zmanjšajte temperaturo in dodajte jajca. Nežno in neprekinjeno mešajte, dokler se jajca popolnoma ne skuhajo. Tik pred serviranjem vmešajte sojino omako in čebulo.
(Foto: pexels.com)