0 0
Cvetačni pire

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 glava Cvetača
2 žlici Maslo
2 x Kremni sir
1 žlička Peteršilj
1/4 žličke Origano
1/2 žličke Bazilika
1/3 žličke Zrnasti česen
1/3 žličke Čebula v prahu
1/2 žličke Sol
ščepec Poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cvetačni pire

LASTNOSTI:
    • 45 min
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Cvetačo narežite na cvetove (manjši kot so cvetovi, hitreje se bo skuhala) in jih dajte v velik lonec ter prelijte z vodo. Lonec pokrijte s pokrovom in ogrejte na visoko temperaturo. Cvetačo kuhajte, dokler ni zelo mehka (približno 10 minut). Kuhano cvetačo odcedite v cedilu.

    Medtem ko cvetača vre, pripravite česnovo začimbo. V skledi zmešajte posušen peteršilj, posušen origano, posušeno baziliko, čebulo v prahu, česen v prahu, sol in poper.

    Kuhano in odcejeno cvetačo dajte v kuhinjski robot. Cvetačo miksajte, dodajte maslo, kremni sir in česnovo zeliščno začimbo. Pretlačite, da bo zmes gladka. Poskusite in po okusu prilagodite sol ali druge začimbe.

    (Foto: pexels.com)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Čufte v paradižnikovi omaki
    Naprej
    Krompirjev kruh iz koruzne moke
    Nazaj
    Čufte v paradižnikovi omaki
    Naprej
    Krompirjev kruh iz koruzne moke

    Dodajte Komentar