Sestavine
-
1 majhna glava navadne cvetače
-
1 majhna glava cvetače romanesko
-
1 majhna rdeča čebula
-
prgišče kaper
-
šopek peteršilja
-
PRELIV:
-
6 žlic oljčnega olja
-
2 žlici vinskega kisa
-
1 žlica dijonske gorčice
-
sol
-
poper
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
V večji skledi zmešamo vse sestavine za preliv in ga postavimo na stran.
Obe cvetači razdelimo na cvetke, čebulo zelo drobno sesekljamo, kapre oplaknemo in peteršilj sesekljamo.
V veliki kozici zavremo vodo in v njej 5 do 7 minut kuhamo cvetačne cvetke, ki naj bodo kuhani, a še čvrsti. Dobro jih odcedimo. Še vročo cvetačo premešamo s prelivom in počakamo, da se ohladi. Tik preden postrežemo, dodamo čebulo, kapre in peteršilj.
|