0 0
Čokoladne skodelice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Temna čokolada
200 g Maslo
300 g Sladkor v prahu
5 x Jajca
Preliv
8 x Klementine
2 žlici Sladkor v prahu
5 žlic Smetanova krema

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čokoladne skodelice

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 1 h 15 min
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

  • Preliv

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 160 ºC.

Čokolado nalomite v skledo, dodajte maslo in ščepec morske soli ter jo postavite nad ponev z rahlo vrelo vodo, dokler se ne stopi in postane gladka, medtem pa pridno mešajte. Odstranite z ognja in pustite, da se 15 minut hladi.

V ločeni skledi stepite sladkor in jajca, da postaneta gosta in puhasta. Med nenehnim stepanjem vlijte čokoladno zmes v jajca, dokler se ne združi.

Razdelite jo med 12 majhnih skodelic, odpornih na pečico, nato pa jih postavite v velik, globok pekač. Pekač postavite v pečico, nato pa vanj previdno nalijte toliko vrele vode, da bo segala do polovice stene skodelic.

Pecite 25 minut, nato skodelice previdno odstranite s pekača in jih pred serviranjem pustite stati vsaj 15 minut.

Medtem pripravite sirup: ves sok klementin iztisnite skozi cedilo v majhno posodo.
Dodajte sladkor in zavrite, nato pa 15 minut rahlo kuhajte ali dokler se ne zgosti.
Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. Postrezite z žlico kreme in s kapljico sirupa.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Polpeti iz kvinoje in ribe
Naprej
Štajerska kisla juha
Nazaj
Polpeti iz kvinoje in ribe
Naprej
Štajerska kisla juha

Dodajte Komentar