0 0
Čili sir

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Češnjev paradižnik
Čili
5 žlic Oljčno olje
1 strok Česen
Čebula šalotka
1 žlica Kis
Koriander
240 g Kozji sir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čili sir

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Paradižnik prerežite in ga z rezano stranjo navzgor položite v velik pekač. Dodajte zeleni čili in ga prelijte z 1 žlico olja. Pražite 1 uro ali dokler se ne zmehča. Odstavite, da se nekoliko ohladi.

Paradižnik grobo sesekljajte. Paradižnik, česen, šalotko, kis, koriander in 3 žlice preostalega olja zmešajte v skledi. Zeleni čili drobno sesekljajte in ga dodajte paradižnikovi mešanici. Začinite s soljo in poprom.

V skledi zmešajte kozji sir in rikoto. Polovičke čilija napolnite z mešanico kozjega sira. Na krožnik razporedite polento in čilije s sirom navzdol potisnite v polento. Čilije s polento navzgor položite v velik pekač in jih pokapajte s preostalim oljem. Pecite 40 minut ali dokler se ne zmehčajo in svetlo zlato obarvajo.

Čilije razdelite na krožnike in jih prelijte s paradižnikovo salso.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečeno mleto meso s česnovo bageto
Naprej
Aperol torta
Nazaj
Pečeno mleto meso s česnovo bageto
Naprej
Aperol torta

Dodajte Komentar