Sestavine
-
6× Češnjev paradižnik
-
1× Čili
-
5 žlic Oljčno olje
-
1 strok Česen
-
1× Čebula šalotka
-
1 žlica Kis
-
Koriander
-
240 g Kozji sir
-
-
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Paradižnik prerežite in ga z rezano stranjo navzgor položite v velik pekač. Dodajte zeleni čili in ga prelijte z 1 žlico olja. Pražite 1 uro ali dokler se ne zmehča. Odstavite, da se nekoliko ohladi.
Paradižnik grobo sesekljajte. Paradižnik, česen, šalotko, kis, koriander in 3 žlice preostalega olja zmešajte v skledi. Zeleni čili drobno sesekljajte in ga dodajte paradižnikovi mešanici. Začinite s soljo in poprom.
V skledi zmešajte kozji sir in rikoto. Polovičke čilija napolnite z mešanico kozjega sira. Na krožnik razporedite polento in čilije s sirom navzdol potisnite v polento. Čilije s polento navzgor položite v velik pekač in jih pokapajte s preostalim oljem. Pecite 40 minut ali dokler se ne zmehčajo in svetlo zlato obarvajo.
Čilije razdelite na krožnike in jih prelijte s paradižnikovo salso.
(Foto: pexels.com)