0 0
Ciabatta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

PREDTESTO:
10 g svežega kvasa
2 dl mlačne vode
35 dag bele krušne moke
TESTO:
15 g kvasa
4 dl mlačne vode
60 ml mlačnega mleka
50 dag bele moke
2 žlički soli
50 ml olivnega olja

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ciabatta

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Okusna ciabatta.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava predtesto

Vse sestavine skupaj zmesite, nato pokrijete z rahlo naoljeno plastično folijo (da se na površini ne zasuši) in pustite vzhajati 15 ur.
2
Narejeno

Priprava testa in peka

v vodi razstopite kvas, nato v to vmešate predtesto. Ko se malo razmehča, lahko uporabite mešalec. Dodamo mleko, nato počasi vmešamo moko. Zmes (ki je precej tekoča) gnetemo vsaj 15 minut. Kasneje dodamo olivno olje in sol. Pokrito z naoljeno folijo pustimo vzhajati 2 uri. Na pomokanem peki papirju oblikujemo tri podolgovate ciabatte ("copate"), ki jih spet pustimo vzhajati pol ure. Ciabatte pečemo priblično pol ure na 220 stopinjah.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Goveji golaž
Naprej
Koruzni kruh
Nazaj
Goveji golaž
Naprej
Koruzni kruh

Dodajte Komentar