0 0
Cezarjeva solata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 rezini Kruh s semeni
2 žlici Oljčno olje
2 žlici Mešana semena
1 žlica Pripravljena hrustljavo ocvrta čebula
Solata
Solatni preliv
3 žlice Oljčno olje
4 žlice Grški jogurt
3 stroki Česen
20 g Naribanega parmezana
1/2 Limona iztisnjen sok
2 čajni žlički Dijonska gorčica

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cezarjeva solata

Kuhinja:
  • 25 min
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

  • Solatni preliv

Navodila

Deli

Kruh narežite na 1 cm velike kocke in ga popecite. Preložite ga v skledo, pokapajte z oljčnim oljem, dodajte ščepec soli, semena in hrustljavo čebulo. Premešajte, da se prepražene kocke kruha obložijo s semeni in čebulo.

V drugi skledi stepite sestavine za preliv, dokler niso gladke in kremaste. Po potrebi ga z 1-2 žlicama vode razmehčajte in začinite z malo soli in veliko mletega črnega popra. Odstranite polovico preliva iz sklede.

V solato vmešajte v preliv in premešajte, da se vse enakomerno obloži. Razdelite na krožnike in jih obložite s korenjem in drobnjakom ter parmezanovimi rezinami, ki jih lahko dodate skupaj z dodatnim prelivom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Karamelna ledena kava
Naprej
Jabolčna pita
Nazaj
Karamelna ledena kava
Naprej
Jabolčna pita

Dodajte Komentar