Sestavine
-
4 žlice Maslo
-
1 x Čebulasesekljana
-
2 stroka Česensesekljan
-
1 skodelica Brokoli
-
1/4 skodelice Moka
-
1 skodelica Mleko
-
2 skodelici Zelenjavna juha
-
1 x Korenjesesekljan
-
ščepec Sol
-
1 žlička Paprika - mleta
-
70 g Sir
Navodila
V velikem loncu na srednji temperaturi stopite 1 žlico masla. Dodajte čebulo, česen in brokoli. Dušite, dokler se ne zmehčajo in zadišijo, približno 5 minut.
V lonec z juho dodajte preostale 4 žlice masla. Ko se maslo stopi, v lonec dodajte moko. Na srednji temperaturi kuhajte približno 3 minute, da se moka zgosti. Med nenehnim stepanjem počasi vlijte mleko.
Nadaljujte z redčenjem in postopoma prilivajte juho. Kuhajte približno 10 minut in občasno stepajte. Ko se jušna osnova lepo zgosti, vmešajte brokoli, korenje in začimbe. Kuhajte približno 10 minut, dokler brokoli ni svetlo zelen in mehak.
Lonec odstavite z ognja in pustite, da se nekaj minut rahlo ohlaja. Vmešajte večino sira, dokler se ne stopi. Postrezite v skodelicah z malo dodatnega sira in koščkom hrustljavega kruha za pomakanje.
(Foto: pexels.com)