0 0
Bananin puding

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
60 g Maslo
Mleti cimet
200 g Sladkor v prahu
2 žlički Vaniljev ekstrakt
3 x Jajce
3 x Klementine
600 ml Mleko
4 x Banana
150 g Datelj
500 g Panettone Italijanski sladki kruh
15 g Sesekljani mandelj
150 ml Smetana
Vaniljev sladoled za postrežbo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bananin puding

  • 1 h
  • Porcije 12
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zmešajte 50 g masla s ščepcem cimeta, 50 g sladkorja in vaniljev ekstrakt. Vmešajte jajca, iztisnite sok klementine, dodajte mleko in stepite.

Banane olupite, drobno narežite in dodajte datlje, natrgajte panettone in vse skupaj premešajte. Plitev pekač namažite z malo masla, vanj vlijte zmes, potresite z mandlji in ščepcem cimeta, nato pokrijte in postavite v hladilnik za 30 minut.

Pečico segrejte na 180 °C. Puding pecite 40 minut, nato ga pustite počivati 10 minut, medtem ko pripravljate omako. Preostalih 150 g sladkorja dajte v majhno ponev s 50 ml vode. Postavite na srednjo temperaturo in pustite, da se sladkor stopi.

Stepite smetano, dokler ne postane gladka, nato stepite preostalih 15 g masla in vse skupaj zmešajte, da dobite omako. Omako prelijte čez puding in postrezite z vaniljevim sladoledom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čokoladni keksi brez laktoze
Naprej
Drobljenec iz jabolk in jagod
Nazaj
Čokoladni keksi brez laktoze
Naprej
Drobljenec iz jabolk in jagod

Dodajte Komentar