0 0
Veganski sir

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 skodelici Indijski oreščki
Limona
100 ml Voda
2 skodelici Čemaž
Sol in poper
1 strok Česen
1 žlica Prehranski kvas
1/2 žličke Kurkuma

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Veganski sir

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Indijski oreščki so bogat vir zdravih maščob, zlasti mononenasičenih in polinenasičenih maščob. Vsebujejo tudi veliko beljakovin, vlaknin, vitaminov, kot so vitamin E in vitamini skupine B, ter mineralov, kot so magnezij, baker in cink. Indijski oreščki se pogosto uporabljajo v sladkih in slanih jedeh. Lahko jih uživamo kot prigrizek, jih pražimo in solimo ali uporabljamo v granola ploščicah, piškotih in pecivu. Iz indijskih oreščkov izdelujejo tudi indijsko maslo, mleko brez mleka in veganske nadomestke sira.

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Indijske oreščke namočite čez noč in jih v kuhinjskem mešalniku zmiksajte z vodo, da dobite gosto maso. Postopoma dodajajte limonin sok, česen, kurkumo in kvas.

Sesekljajte čemaž in ga vmešajte masi. Po okusu solite in poprajte ter postavite na hladno za 1 dan, da se nekoliko strdi.

Ko je sir narejen, ga postrezite s hrustljavim prepečencem. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Roza smoothie
Naprej
Prosena pita
Nazaj
Roza smoothie
Naprej
Prosena pita

Dodajte Komentar