Sestavine
-
4 x Puranji zrezek
-
0.75 kg Šampinjoni
-
3 x - 4 x Strok - česen
-
2 žlici Moka
-
1 x Čebula
-
Timijanščepec
-
Majaronščepec
-
Origanoščepec
-
Vegetapo okusu
-
Sol
-
Poper
-
1,5 dl Sladka smetana
Navodila
Puranji zrezek posolite in popoprajte ter specite na olju. Ko je zrezek spečen, ga odstranite iz ponve in pokrijte.
Na maščobi (olju) od prej, prepražite čebulo in česen ter dodajte pred tem čiste in na četrtine narezane gobe.
Po približno 10 minutah gobe potresite z moko, vse premešajte in dodajte vodo. Omako začinite z origanom, majaronom, timijanom, soljo in poprom ter Vegeto.
Ko je omaka začinjena, dodajte še sladko smetano in po potrebi vodo ali moko.
Vse skupaj segrevajte še naslednjih 10 minut na zmerni temperaturi.