0 0
Medena pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.5 skodelice Marmelada poljubna marmelada
2 žlici Sladkor za kremo
200 g Rjavi sladkor za kremo
250 g Maslo za kremo, zmehčano maslo
2 žlici Rum za kremo
2.5 dl Mleko za kremo
2 žlici Koruzni škrob za kremo
1 vrečka Vanilijev sladkor za kremo
1 x Jajčni rumenjak za kremo
140 g Sladkor za testo
0.5 kg Moka za testo
60 g Maslo za testo
2 x Jajce za testo
2 žlički Soda bikarbona za testo
1 ščepec Sol za testo
2.5 žlice Med za testo
80 g Sladkor za čokoladni premaz
80 g Maslo za čokoladni premaz
1 žlica Koruzni škrob za čokoladni premaz
1 žlica Rum za čokoladni premaz
2 žlici Kakav v prahu za čokoladni premaz
1 žlica Mleko za čokoladni premaz

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Medena pita

LASTNOSTI:

    Super pecivo za vse priložnosti. Sladico sestavljajo plasti testa in pa vanilijeve kreme, dodatno pa jo boste še bolje obogatili z marmelado in čokoladnim premazom. Zagotovo vam bo teknila.

    • 1 ura in 30 minut
    • Porcije 16
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    V kovinski skledi nad vodno kopeljo stopite maslo, sladkor in pa med. Odstavite skledo in pustite, da se bo mešanica ohladila do mlačnega, nato pa primešajte razžvrkljani jajci. Dodajte presejano moko in pomešajte s sodo bikarbono in moko ter sestavine gnetite toliko časa, da dobite gladko testo, ki ga oblikujte v kepo in pustite počivati, medtem ko boste pripravili kremo.

    V skledi gladko razmešajte rumenjak in pa koruzni škrob. Segrejte mleko v kozici in vanj vmešajte škrobno mešanico. Kremo na srednje močnem ognju ob stalnem mešanju kuhajte toliko časa, da se zgosti. Odstavite kozico in v kremo vmešajte 2 žlici sladkorja in vaniljev sladkor. Pretresite jo v skledo, pokrijte s folijo za živila in pustite, da se ohladi.

    V skledi kremasto umešajte zmehčano maslo s preostalim sladkorjem in rumom. Vmešajte in to po žlicah v ohlajeno kremo.

    Za pripravo sladice boste potrebovali velik pravokoten pekač (približne velikosti 40 x 30 cm). Segrejte pečico na 175 stopinj Celzija. Ohlajeno testo razdelite na tri dele, ki jih razporedite na rahlo pomokano delovno površino in razvaljate na velikost pekača. Kose testa pecite na papirju za peko, na obrnjenem pekaču in to od 10 do 15 minut oziroma toliko, da se zlato rjavo obarvajo. Najbolje bo, da testo razvaljate kar na kosu pairja za peko in nato vse skupaj položite na narobe obrnjen pekač in spečete. Pečene kose testa ohladite.

    Kos pečenega testa položite v pekač in premažite na tanko z marmelado. Na testo dajte polovico kreme in jo enakomerno debelo razmažete po vsej površini ter po vrhu lrpo pogladite. Na kremo položite še drugi kos pečenega testa in ga prav tako premažite s tanko plastjo marmelade in obložite s preostalo smetano. Na kremo položite še zadnji kos pečenega testa in ga premažite s tanko plastjo marmelade.

    Pripravite preliv. Maslo raztopite skupaj s sladkorjem. Primešajte mleko, koruzni škrob, rum in pa na koncu še kakav. Ko boste dobili popolnoma gladko zmes, jo razmažite po testu. Sladica naj pred rezanjem počiva (vsaj) en dan, to pa zato, da se posamezne plasti dobro povežejo med seboj.

    Opomba: Hlajenje sladice ni vključeno v vaš čas priprave!

    (Foto: Getty Images)

     

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Sobotna večerja
    Naprej
    Medenjaki
    Nazaj
    Sobotna večerja
    Naprej
    Medenjaki

    Dodajte Komentar