Sestavine
-
200 g Bučna semena
-
2 žlici Avokadovo ali kokosovo olje
-
4 rezine Ržen kruhpopečene
-
Posip
-
Jabolkotanke rezine
-
Chia semena
-
Mleti cimet
-
Mleti orehi
Navodila
Bučna semena stresite v ponev v enem sloju in jih na nizki temperaturi pražite 8 minut, pri čemer jih vsakih nekaj minut obračajte, da se popečejo z obeh strani, dokler ne postanejo zlatorumena.
Odstranite iz ponve in pustite, da se popolnoma ohladijo.
Preložite jih v kuhinjski robot in zmeljite v droben prah.
Prilijte avokadovo olje in ščepec soli ter ponovno mešajte, dokler ne dobite gladke mase. Dodajte datljev nektar (če ga uporabljate) in ponovno zmiksajte.
1 žlico masla iz bučnih semen namažite na popečen kruh in postrezite s poljubnimi dodatki. Preostalo maslo bo pokrito v hladilniku zdržalo 1 teden.
(Foto: pexels.com)