0 0
Kvašeni krekerji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
100 g Moka polnozrnata
1 žlička Javorjev sirup
75 g Kvas
Semena sezam

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kvašeni krekerji

Brez laktoze

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 30 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki skledi zmešajte moko in javorjev sirup, nato vmešajte kvas, dodajte žličko vode in zmešajte.
Testo zavijte v vlažno brisačo in pustite počivati 20 minut.

Pečico segrejte na 200 ºC. Velik pekač obložite s papirjem, odpornim na maščobo.

Testo razdelite na dva dela. Testo razvaljajte čim bolj na tanko, približno 2 mm debelo. Testo lahko razrežete na oblike ali pa ga pustite celega.
Testo položite na obložen pladenj in ga nežno premažite ali popršite z malo vode. Potresite z malo morske soli in s sezamom, koromačem ali kumino, po želji tudi z mešanico. Ponovite z drugo polovico testa.

Krekerje pecite 5 minut, nato jih obrnite in pecite še 8 do 10 minut oziroma dokler ne postanejo hrustljavi in rjavi po vsej površini. Postrezite s sirom ali sadjem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jagodni biskvit
Naprej
Pomaka iz jajčevca
Nazaj
Jagodni biskvit
Naprej
Pomaka iz jajčevca

Dodajte Komentar