Sestavine
-
15 g Kaprevložene kapre
-
4 x Inčuninčunovi fileji v olju
-
200 g Gobemešanih svežih gob
-
1 x Limona
-
1 šopek Bazilikasveža bazilika
-
2 vejici Peteršilj
-
1 žlička Gorčica
-
1 ščepec Sol
-
1 žlica Olivno oljeekstra deviško olivno olje
-
1 ščepec Mleti črni poper
Navodila
Dobro očistite gobe, na hitro jih operite oziroma jih umijte in narežite na tanke rezine.
Fileje inčunov sesekljajte skupaj s peteršiljem, kaprami in baziliko. Dodajte gorčico, limonin sok, sol in poper ter dobro premešajte.
Z omako prelijte gobe, jih premešajte in jih marinirajte vsaj dve uri preden jih boste servirali.
Opomba: Seveda je najbolje, če uporabite bio limone, oziroma limone katerih lupina ni obdelana s škropivi. Kadar pa bio limon nimate, limono za nekaj minut potopite v vrelo vodo in nato dobro obrišemo, zato da odstranite vosek, v katerem bi se lahko morda nahajale sestavine škodljive za vaše zdravje.
(Foto: Getty Images)