Sestavine
-
2 skodelici Fižol
-
2 skodelici Paradižniksvež ali konzerviran
-
1 x Velika čebulanarezana na rezine
-
1 x Česenvelik strok, narezan na rezine
-
2 čajni žlički Sol
-
1 x Zelena paprikamleta
-
2 čajni žlički Čiliv prahu
-
1/4 skodelice Slaninamaščoba iz slanine
Navodila
Fižol čez noč namočite v hladni vodi ali približno 5 ur v mlačni vodi, da se pokrije.
Dodajte čebulo, česen, zeleno papriko, maščobo slanine, paradižnik in sol ter 2 uri kuhajte v vodi za namakanje. Med kuhanjem po potrebi dodajte več vode.
Dodajte čili v prahu in čim manj mešajte, da se fižol ne zmečka.
Postavite v pekač ali lonec za fižol, pokrijte in približno 2 uri pecite v zmerni vroči pečici pri okoli 180 stopinjah Celzija.
Med zadnjim delom peke odkrijte pokrov, če si želite rjavega fižola.