0 0
Ajdova kaša v solati

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olivno olje
3 žlice Limonin sok
250 g Ajdova kaša
1 ščepec Poper - mleti
2 ščepca Sol
160 g Slanina pečena slanina
1 žlička Olje
1 pest Kalčki pikantni kalčki - redkev, brokoli, gorčica, kreša ipd.
160 g Sir feta ovčji feta sir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ajdova kaša v solati

Odlična jed, ki vas bo zadovoljila in pa seveda tudi nasitila...

  • 35 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Ajdovo kašo stresite v cedilo in jo izpirajte pod mrzlo tekočo vodo toliko časa, da bo izpod cedila pritkla bistra voda. Nato ajdovo kašo dobro odcedite.

V večjem loncu zavrite vodo, ki jo tudi rahlo solite. Kašo stresite v krop in jo na zmernem ognju kuhajte okoli 15 do 20 minut (oziroma toliko dolgo, da bodo zrna še čvrsta na ugriz). Kuhano kašo odcedite in pustite, da se bo ohladila.

Slanino narežite na manjše koščke. V ponvi segrejte žličko olja, dodajte slanino in jo med mešanjem pražite približno 2 minuti. Hrustljave kose slanine poberite iz ponve in shranite na krožniku, ki naj bo obložen s papirnatimi brisačkami.

Ohlajeno kašo stresite v večjo skledo. Začinite jo še z olivnim oljem, limoninim sokom, soljo in poprom ter dobro premešajte. Nato dodajte še 2/3 slanine in pa še 1/3 nadrobljene fete. Nato solato še enkrat dobro premešajte in razporedite po globokih krožnikih.

Potresite še koščke slanine in pa kalčke ter nadrobite še sir, čisto na koncu. Tako pripravljeno solato postrežite še s kosom kruha.

Še nasvet: Kuhajte jo počasi, zato da bodo zrna kaše lepo nabreknila.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Marinara
Naprej
Krompirjev narastek s kislim zeljem
Nazaj
Marinara
Naprej
Krompirjev narastek s kislim zeljem

Dodajte Komentar