V mešalniku zmešajte rjavi sladkor, kečap, kis, vodo in worcestersko omako. Začinite z gorčico, s papriko, soljo, poprom in pekočo omako. Mešajte do gladkega. Omako uporabite pri žar jedeh, burgerju … (Foto: pexels.com)
Pečico segrejte na 180 °C. Čebulo in slanino položite v pekač in ju pokapajte z oljem. Med pečenjem jo mešajte, pecite 15 minut. Dodajte česen, papriko in lovorjev list. Premešajte, da se sestavine povežejo. Dodajte zlati sirup, omake, mezgo in fižol. Premešajte. Začinite s soljo in poprom. Posodo tesno pokrijte...
Pečico segrejte na 160 ºC. Govedino narežite na 5 cm velike koščke, jih začinite s poprom in ščepcem morske soli ter jih 8 minut na suho pražite v vroči posodi skupaj s kostmi. Medtem operite in obrežite korenje, ga narežite na 5 cm velike koščke in jih položite v ponev...
Meso temeljito prepražite z vseh strani na vroči maščobi, dodajte vrelo vodo, limonin sok, worcestersko omako, česen, čebulo, lovorov list in začimbe. Kuhajte 2 uri. Občasno premešajte, da se ne zlepi. Dodajte korenje in krompir (po želji lahko uporabite krompir v kockah). Kuhajte še 20-30 minut ali dokler zelenjava ni...