Sestavine
-
2 x Vanilijev strok
-
1 žlička Vaniljeva pasta
-
400 g Kokosovo mleko
-
300 ml Sojino mleko
-
165 g Agavin sirup
Navodila
Stroke vanilje vzdolžno razpolovite, iz njih izluščite semena in jih dodajte v veliko skledo, stroke pa zavrzite. Dodajte preostale sestavine in jih dobro premešajte.
Mešanico prenesite v aparat za sladoled, nato pa jo 40 minut ali do gladke mase mešajte. Še zadnjič premešajte, nato pa zmes prenesite v veliko posodo, odporno na zamrzovanje.
Postavite v zamrzovalnik za približno 2 uri ali dokler se ne strdi, nato pa postrezite. Če nimate aparata za pripravo sladoleda, mešanico prelijte v veliko posodo in jo postavite v zamrzovalnik.
Pustite stati 3 do 4 ure in jo vsakih približno 30 minut dobro premešajte.
(Foto: pexels.com)