Zmiksajte tuno in čilijevo omako. Vmešajte kislo smetano in čilijeve kosmiče. Postrezite z dodatno sladko čilijevo omako in koriandrom ter riževimi krekerji. Začinite po okusu. (Foto: pexels.com)
Pekač obložite s papirjem za peko. Sladki krompir in česen dajte v ponev in jih prelijte s hladno vodo. Na srednje močnem ognju zavrite. Kuhajte 15 minut ali dokler se ne zmehča. Dobro odcedite. Vrnite v ponev in pretlačite do gladkega. Odstavite, da se ohladi. Tunino, parmezan, peteršilj in krompirjevo...
V veliki posodi zmešajte pomarančni sok, sojino omako, oljčno olje, limonin sok, peteršilj, česen, origano in poper. Zrezke tune položite v marinado, pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj 30 minut. Žar segrejte na visoko temperaturo in rahlo naoljite rešetko žara. Zrezke tune pecite 5 do 6 minut, nato jih...
Rezance skuhajte v veliki količini vrele in osoljene vode, dokler se ne zmehčajo. Čebulo in zeleno podušite na maslu, dokler se ne zmehčata, primešajte moko, sol in gorčico. Prilijemo mleko. Kuhajte in mešajte, dokler se ne zgosti. Vmešajte Worcestersko omako, tabasco, kose tune, pimient, peteršilj, olive in sir. Zmešamo s...