0 0
Tortelini karbonara

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
200 g Tortelini
Jajce
100 g Slanina
50 g Parmezan
20 g Sir
1 strok Česen
Sol in poper
Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tortelini karbonara

Uživajte v kremasti in aromatični jedi!

  • 30 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V velikem loncu zavrite osoljeno vodo. Torteline kuhajte v skladu z navodili na embalaži. Odcedite in postavite na stran.

Pripravite omako: V skledi zmešajte jajce, nariban parmezan, nariban sir, sesekljan česen, sol in poper.

Pripravite slanino: V ponvi na srednji temperaturi na kocke narezano slanino kuhajte, dokler ne postane hrustljava in zlato rjava. Odcedite jo na papirnatih brisačah.

Združite sestavine: V isto ponev z raztopljeno maščobo iz slanine dodajte kuhane torteline in jih enakomerno premešajte. Ponev odstranite z ognja.

Dodajte omako: Prelijte mešanico jajc in sira čez torteline. Mešanico na hitro premešajte, pri čemer pazite, da toplota testenin rahlo pokuha jajca.

Okrasite in postrezite: Po tortelinih carbonara potresite hrustljavo slanino. Za dodatno svežino in okus okrasite s svežim peteršiljem. Dober tek!

(foto: pixabay.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Prosena kaša s pečenimi slivami
Naprej
Piknik pohanček
Nazaj
Prosena kaša s pečenimi slivami
Naprej
Piknik pohanček

Dodajte Komentar