Sestavine
-
220 g Tempeh
-
60 ml Olje
-
3× Čebula šalotka
-
5× Česen
-
2× Rumena paprika
-
2× Rdeča paprika
-
1 steblo Limonska trava
-
4 listi Meta
-
1× Lovor
-
3 žlice Sojina omaka
-
1 žlica Rjavi sladkor
-
1 žlica Pasta tamarind (indijski datelj)
-
75 g Praženi arašidi
-
Limetin sok
-
Riž
Navodila
Tempeh narežite na čim tanjše rezine in jih zložite eno na drugo in jih prečno narežite na drobne rezine.
Tempeh prepražite na olju na srednje visoki temperaturi. Začinite ga z nekaj ščepci soli ter premešajte, da se prelije z oljem. Tempeh razporedite v čim bolj enakomerno plast in ga kuhajte 3 minute, da porumeni, nato pa premešajte.
Postopek ponavljajte dokler večina tempeha ni zlato rjavo zapečena in hrustljava.
Sojino omako, sladkor in tamarind zmešajte v majhni posodici, da dobite omako.
Ponev ponovno postavite na srednjo temperaturo in pustite, da se ponovno segreje. Dodajte še malo olja. Dodajte narezano šalotko, česen in papriko. Začinite s ščepcem soli in kuhajte, dokler se šalotka in česen ne obarvata, približno 3 minute.
Dodajte limonsko travo, limetine liste in lovorjev list ter kuhajte 1 minuto in pogosto premešajte.
Zvišajte temperaturo na srednje visoko in dodajte narezano papriko ter kuhajte še 3 minute, dokler ne postane hrustljavo mehka.
V ponev dodajte ocvrt tempeh in arašide ter premešajte. Prilijte omako in mešajte nekaj minut, da se omaka prilepi na tempeh in ga dobro obloži.
Jed pred serviranjem pokapajte z limetinim sokom. Po želji postrezite z riževimi rezanci. Dober tek!
(Foto: freepik.com)