Sojino mleko in špinačo v mešalniku zmešajte do gladkega. Dodajte banano in pulzirajte, dokler se temeljito ne zmeša. Po želji potresite s svojim najljubšim sadje in uživajte v zdravem napitku. (Foto: pexels.com)
V ponvi na srednji temperaturi zmešajte mleko, riž, sladkor in vaniljo in segrejte do vrenja. Zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte 25 minut, vmes pa občasno premešajte. Medtem pripravite rabarbaro: pečico segrejte na 180 °C. V ponev na nizki temperaturi dajte sladkor, cimet, limonino lupino in 1 skodelico hladne vode....
Pečico segrejte na 180 ºC. Pladenj za mafine obložite s papirnatimi modelčki. V veliko skledo presejte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, mleti ingver, cimet in sol. V drugi skledi stepite olje, zlati sirup, jogurt in mleko, dokler se dobro ne povežejo. Zmešajte z mešanico moke, dokler ne dobite gladke mase....
Stroke vanilje vzdolžno razpolovite, iz njih izluščite semena in jih dodajte v veliko skledo, stroke pa zavrzite. Dodajte preostale sestavine in jih dobro premešajte. Mešanico prenesite v aparat za sladoled, nato pa jo 40 minut ali do gladke mase mešajte. Še zadnjič premešajte, nato pa zmes prenesite v veliko posodo,...
V manjši ponvi na srednji temperaturi stopite margarino, sojino mleko in 2 žlici sončničnega olja. Medtem v veliki skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sol in sladkor. Na sredini naredite jamico, nato pa vanjo vlijte stopljeno zmes. Zmes postopoma z vilicami spasirajte, da nastane mokro in gosto testo, nato pa jo...
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in 1/2 čajne žličke soli ter kuhajte približno 7 minut, dokler ne postane svetlo rjava. Dodajte zeleno, česen in poper ter kuhajte 5 minut. Dodajte krompir, 4 skodelice vode in 1/2 čajne žličke soli. Povečajte temperaturo in zavrite. Temperaturo znižajte na...
Pečico segrejte na 175 stopinj C. Namastite in z moko posujte pekač. V merilni posodi zmešajte sojino mleko in kis. V skledi stepite moko, sladkor, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. V mešanico sojinega mleka z vilicami hitro vmešajte repično olje, vodo, limonin sok, vaniljev ekstrakt in mandljev ekstrakt. Mešanico...
Pečico segrejte na 230 stopinj C. Sladki krompir prebodite z vilicami in ga položite na pekač. Pecite v ogreti pečici, dokler krompir z lahkoto ne prebodemo z vilicami (do 1 ure). Istočasno v ponvi zavrite vodo in dodajte rjavi riž. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko, pokrijte in kuhajte, dokler se...
Indijske oreščke dajte v skledo in jih prelijte z vodo. Namakajte 1 do 3 ure. Odcedite. V mešalniku zmešajte namočene indijske oreščke, banano, maline, kocke ledu, tofu, datlje, izvleček mete in 1 žlico sojinega mleka. Mešajte, da dobite gladko maso. Dodatno žličko sojinega mleka dodajte le po potrebi, da bo...
Sojino mleko v ponvi segrejte na zmerni temperaturi. Dodajte sladkor, kakav v prahu, koruzni škrob in sol. Stepajte, dokler se ne znebite grudic. Kuhajte in vsako minuto stepajte, dokler mešanica ne zavre, 10 do 15 minut. Na koncu vmešajte vaniljo in postrezite. (Foto: pexels.com)