Sestavine
-
Lignji
-
450 g Lignji
-
2 žlici Arašidovo olje
-
Sol
-
Preliv
-
1 šopek Koriandersvež
-
1 strok Česen
-
2 žlici Ribja omaka
-
1/3 žličke Sladkor v prahu
-
1× Zelen čili
-
1× Limeta
-
5 žlic Arašidovo olje
-
Solata
-
180 g Rukola
-
1× Rdeča čebula
Navodila
Koriander skupaj s česnom, ribjo omako in sladkorjem ter sesekljanim čilijem vrzite v mešalnik.
Olupljeno limeto, razpolovljeno in z odstranjenimi koščicami, dodajte v skledo in vse skupaj obdelujte, dokler ne dobite gladke kaše, nato pa kanite olje.
V skledo ali na velik krožnik razporedite rukolo. Čebulo olupite in narežite na zelo tanke kolobarje in jih položite na rukolo.
Mlade lignje narežite na koščke in jih ocvrite v veliki ponvi na arašidovem olju. Kuhane lignje posujte s soljo in prelijte z limetinim in zeliščnim prelivom ter jih razporedite po rukoli in čebuli.
(Foto: freepik.com)