Sestavine
-
350 g Šparglji
-
250 g Bela riba
-
2 x Mlada čebula
-
1 x Limona
-
Vinski kis
-
20 g Pehtran
-
1 x Avokado
-
1 x Jajce
-
Olivno olje
Navodila
V posodo vlijte 1 cm vode. Špargljem odlomite olesenele konce, nato jih položite v ponev in nanje položite ribje fileje. Postavite na močan ogenj, pokrijte in kuhajte na pari 5 minut oziroma dokler riba ni povsem kuhana.
Medtem obrežite spomladansko čebulo, grobo sesekljajte zelene dele in jih dajte v manjšo ponev na močan ogenj s polovico limoninega soka, z 1 žličko kisa, s ščepcem soli in črnega popra ter 100 ml vode. Zavrite.
Avokado razpolovite in dajte meso avokada v mešalnik ter dodajte le rumenjak. Vlijte vročo mešanico spomladanske čebule, nato zmiksajte do svilnato gladke zmesi in začinite s polovico pehtranovih lističev. Beljake spomladanske čebule zelo drobno narežite in zmešajte s preostalimi pehtranovimi lističi.
Ribo in šparglje postrezite z avokadovo holandsko omako, na koncu pa dodajte ščepec pehtrana in spomladanske čebule ter rahlo pokapajte z oljčnim oljem. Postrezite z limoninimi rezinami, ki jih lahko stisnete čez.
(Foto: pexels.com)