0 0
Ribji file v holandski omaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
350 g Šparglji
250 g Bela riba
2 x Mlada čebula
1 x Limona
Vinski kis
20 g Pehtran
1 x Avokado
1 x Jajce
Olivno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ribji file v holandski omaki

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 20 min
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V posodo vlijte 1 cm vode. Špargljem odlomite olesenele konce, nato jih položite v ponev in nanje položite ribje fileje. Postavite na močan ogenj, pokrijte in kuhajte na pari 5 minut oziroma dokler riba ni povsem kuhana.

Medtem obrežite spomladansko čebulo, grobo sesekljajte zelene dele in jih dajte v manjšo ponev na močan ogenj s polovico limoninega soka, z 1 žličko kisa, s ščepcem soli in črnega popra ter 100 ml vode. Zavrite.

Avokado razpolovite in dajte meso avokada v mešalnik ter dodajte le rumenjak. Vlijte vročo mešanico spomladanske čebule, nato zmiksajte do svilnato gladke zmesi in začinite s polovico pehtranovih lističev. Beljake spomladanske čebule zelo drobno narežite in zmešajte s preostalimi pehtranovimi lističi.

Ribo in šparglje postrezite z avokadovo holandsko omako, na koncu pa dodajte ščepec pehtrana in spomladanske čebule ter rahlo pokapajte z oljčnim oljem. Postrezite z limoninimi rezinami, ki jih lahko stisnete čez.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Testenine v paradižnikovi omaki s kaprami
Naprej
Predjed iz postrvi
Nazaj
Testenine v paradižnikovi omaki s kaprami
Naprej
Predjed iz postrvi

Dodajte Komentar