0 0
Rezanci s skuto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x Jajce za rezance
0.5 kg Moka za rezance
Sol po okusu, za rezance
Mleko malo mleka, za rezance
Mlačna voda za rezance, po potrebi
2 dl Kisla smetana za polivko
2 žlici Olje za polivko
250 g Skuta za polivko
Ocvirki za polivko, mleti ocvirki

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rezanci s skuto

Skutni ali kislični rezanci so znana prekmurska jed. Primarni sestavini te jedi sta skuta (domače kisilak) in kisla smetana, ki ju Prekmurci običajno veliko uporabljajo pri kuhanju. Rezance običajno postrežejo kot nepristransko jed s skledo solate, na Madžarskem pa ta jed služi tudi kot posladek po kosilu.

  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Iz mlačne vode, moke, jajca, soli, mleka in po potrebi zamesite kar čvrsto testo, ki ga razvaljajte na deski čim na bolj tanko (2 mm). Pustite malo počivati, da se bo testo malo osušilo, nato ga potresite z ostro moko, zvijte in narežite na 1 cm široke rezance.

Pripravljene rezance skuhajte v osoljenem kropu in jih odcedite.

Mešanico olja in smetane v kozici zavrite. Odstavite, vmešajte skuto in s pripravljeno polivko prelijte kuhane rezance. Premešajte in na koncu po vaši želji zabelite s segretimi mletimi ocvirki, ni pa nujno.

Dober tek!

Opomba: Uporabite lahko tudi kupljene rezance in tako še bolj skrajšate čas priprave.

Predlagane priloge: Toskanska solata, solata z motovilcem, jajci in fižolom.

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Krompirjeva zloženka s slanino
Naprej
Španska omleta
Nazaj
Krompirjeva zloženka s slanino
Naprej
Španska omleta

Dodajte Komentar