0 0
Rakci s sezamom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 paket Rakovi repki
100 g Moka
100 ml Voda
100 ml Gustin
2 žlički Sezamovo olje
4 žlice Arašidovo olje
1 žlica Belo vino
Jajce
ščepec Sol
1/2 žličke Soda bikarbona
Sezamova semena
Omaka
2 žlici Dijonska gorčica
1 žlica Javorjev sirup
1 žlica Sojina omaka
1 žlica Belo vino
1 žlica Arašidovo olje
1 žlica Voda

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rakci s sezamom

  • 30 minut
  • Lahko

Sestavine

  • Omaka

Navodila

Deli

Rakove repke splaknite v posoljeni vodi in jih odcedite.

Ostale sestavine zmešajte, da dobite gosto maso za paniranje rakcev. Maso postavite na hladno, medtem pa pripravite omako.

Za omako zmešajte vse sestavine in jih po želji prilagodite. Omako postavite v hladilnik.

V skodelice razdelite malo moke, posebej testo in v tretjo skodelico sezamova semena.

Rakove repke najprej pomokajte, nato jih pomočite v testo in na koncu posujte s sezamom. Ocvrite jih v vročem olju in postrezite s hladno omako.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Avokadova omaka s tahinijem
Naprej
Mesne kroglice v sladko-kisli omaki
Nazaj
Avokadova omaka s tahinijem
Naprej
Mesne kroglice v sladko-kisli omaki