Sestavine
-
1 paket Rakovi repki
-
100 g Moka
-
100 ml Voda
-
100 ml Gustin
-
2 žlički Sezamovo olje
-
4 žlice Arašidovo olje
-
1 žlica Belo vino
-
2× Jajce
-
ščepec Sol
-
1/2 žličke Soda bikarbona
-
Sezamova semena
-
Omaka
-
2 žlici Dijonska gorčica
-
1 žlica Javorjev sirup
-
1 žlica Sojina omaka
-
1 žlica Belo vino
-
1 žlica Arašidovo olje
-
1 žlica Voda
Navodila
Rakove repke splaknite v posoljeni vodi in jih odcedite.
Ostale sestavine zmešajte, da dobite gosto maso za paniranje rakcev. Maso postavite na hladno, medtem pa pripravite omako.
Za omako zmešajte vse sestavine in jih po želji prilagodite. Omako postavite v hladilnik.
V skodelice razdelite malo moke, posebej testo in v tretjo skodelico sezamova semena.
Rakove repke najprej pomokajte, nato jih pomočite v testo in na koncu posujte s sezamom. Ocvrite jih v vročem olju in postrezite s hladno omako.
(Foto: pixabay.com)