0 0
Račja prsa v fižolovi omaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g Račja prsa
2 kosa Slanina
2 stroka Česen
2 vejici Rožmarin
Vinski kis
550 g Beli fižol
100 g Špinača

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Račja prsa v fižolovi omaki

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 30 min
  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Na račjih prsih v 2 cm razdaljah narežite kožo in jo začinite z morsko soljo in s črnim poprom.
Raco položite s kožo navzdol v hladno ponev in jo segrejte na srednje visoko temperaturo.

Kuhajte jo 8 minut, ne da bi jo premikali, oziroma dokler se maščoba dobro ne zapeče, koža pa pozlati in postane hrustljava.
Medtem na drobno sesekljajte slanino. Česen olupite in drobno narežite.

Raco obrnite in jo 4 minute pecite na drugi strani, nato jo položite na krožnik, da počiva.
V vročo ponev stresite slanino in česen, dodajte liste rožmarina in med rednim mešanjem kuhajte 2 minuti ali dokler ne postanejo zlati.

Dodajte kanček rdečega vinskega kisa in premešajte, nato pa dodajte fižol. Kuhajte nekaj minut, nato pa vmešajte špinačo, dokler ne ovene.
Račje prsi narežite pod kotom. Na krožnike razdelite fižol, na katerega položite raco in jo na koncu prelijte z žlico preostalega soka.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Masleni piščanec
Naprej
Kostanjeva omaka
Nazaj
Masleni piščanec
Naprej
Kostanjeva omaka

Dodajte Komentar