Za pripravo želejev: v veliki posodi na srednji temperaturi zmešajte penino in sladkor. Med mešanjem kuhajte 2 minuti ali dokler se sladkor ne raztopi. Želatino potresite po vroči vodi v skodelici in hitro stepajte z vilicami, dokler se želatina ne raztopi. Mešanico želatine vmešajte v mešanico penine. Enakomerno prelijte v...
V posodi na srednji temperaturi zmešajte zamrznjene maline, sladkor in limonin sok. Kuhajte 5 minut ali dokler maline ne razpadejo in sprostijo sok. Odstranite z ognja. Precedite skozi drobno sito v vrč in s hrbtno stranjo žlice pretlačite čim več tekočine. Trdne delce zavrzite. Postavite v hladilnik za 30 minut,...
Meto položite na dno velikega kozarca za vino. Prelijte bezgov sirup in gin ter pustite stati 2 minuti. Kozarec napolnite z ledom, nato pa prelijte gazirano vodo in penino. Nežno premešajte, da se vse skupaj poveže. Pred postrežbo okrasite z limetinino rezino. (Foto: unsplash.com)
Liste želatine dajte v skledo z malo hladne vode, da se za minuto namočijo, nato jih odcedite in želatino dodajte nazaj v skledo z bezgovim sirupom in na srednjem ognju nenehno mešajte, dokler želatina ne postane sirup. Na tej točki lahko dodate sladkor, mešate, dokler se ne raztopi, nato pa...
Kozarec za koktajl ohladite v zamrzovalniku. Medtem v manjši ponvi segrejte sladkor in 25 ml vode, da se sladkor raztopi. V šejker za koktajle dodajte sladkorni sirup, limetin sok in rum. Liste mete rahlo zdrobite v pestiču in možnarju, nato jih dodajte mešanici z nekaj kapljicami grenčice Angostura bitters in...
Pečico segrejte na 200 ºC. Kruh natrgajte na približno 2 cm velike koščke in jih dajte v kuhinjski robot, nato prelijte z vinom, pokapajte z 1 žlico olja, naribajte limonino lupino in iztisnite sok. Obilno začinite z morsko soljo in črnim poprom ter pustite stati 10 minut. Olupite česen in...