Sestavine za sadni punč vlijte v velik vrč. Dodajte narezano sadje po želji in nežno premešajte (ne mešajte preveč). Takoj postrezite, za zajemanje in serviranje uporabite zajemalko. (Foto: freepik.com)
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte zamrznjen grah, zeleno čebulo in meto; kuhajte in mešajte, dokler grah ni vroč in mehak, vendar še vedno svetlo zelen, 7 do 10 minut. Prelijte v skledo in pretlačite, dokler grah ni popolnoma zdrobljen, vendar še vedno rahlo koščičen. Dodajte maslo,...
V ponvi na močnem ognju segrejte 1/2 olja. Narezano jagnjetino pecite 6 minut ali dokler ne porumeni po vsej površini. Prenesite na krožnik. V ponev dodajte jajčevce. Ob občasnem mešanju kuhajte 5 minut ali dokler ne porumeni in se skoraj zmehča. Prenesite na ločen krožnik. Na srednji temperaturi segrejte preostalo...
Za okusno vegansko večerjo pripravite zdrave hrustljave čičerikine palačinke s sladkim krompirjem in z jogurtovim prelivom. Za čičerikino palačinko v skledi stepite čičerikino moko, gorčična semena, sodo bikarbono in kurkumo. Začinite. Med nenehnim stepanjem postopoma dodajajte toliko vode, da dobite gladko testo. V skledi zmešajte jogurt in meto. Pokrijte s...
V segret čajnik dajte čaj, sladkor in metine lističe. Dodajte vrelo vodo. Pokrijte s pokrovom. Pustite stati 5 minut, da se čaj izloči. Prelijte skozi cedilo v skodelice in postrezite z vejicami mete. (Foto: pexels.com)
Cel krompir kuhajte 20 minut, dokler se ne zmehča. Medtem v plitvi posodi zmešajte 1 žlico olja in rožmarin. Dodajte jagnjetino, jo dobro začinite in obrnite, da jo obložite. Postavite na stran, da se 10 minut marinira. V skledi zmešajte limonin sok, česen in preostalo olje. Ko je krompir dovolj...
Rezance položite v veliko skledo in jih prelijte z vrelo vodo in pustite stati 5 minut oziroma dokler se rezanci ne zmehčajo. Osvežite pod hladno tekočo vodo in dobro odcedite. V manjši skledi zmešajte sojino omako, med, ingver in olje. V veliki skledi zmešajte piščanca, kalčke, korenje, meto in rezance....
Riž sperite in ga prelijte s piščančjo juho. Na močnem ognju zavrite in občasno premešajte. Zmanjšajte temperaturo na nizko. Pokrito kuhajte 15 minut, dokler se tekočina ne vpije in se riž ne zmehča. Po rižu potresite grah in pustite stati 5 minut. Riževi mešanici dodajte sir. Začinite s soljo in...
Meto položite na dno velikega kozarca za vino. Prelijte bezgov sirup in gin ter pustite stati 2 minuti. Kozarec napolnite z ledom, nato pa prelijte gazirano vodo in penino. Nežno premešajte, da se vse skupaj poveže. Pred postrežbo okrasite z limetinino rezino. (Foto: unsplash.com)
Hruške v cedilu posujte z 1 žlico soli. V ponev dajte 150 ml vode, dodajte sladkor in kuhajte 10 minut, dokler se ne ustvari sirup. Zmanjšajte temperaturo in dodajte gorčična semena in prah, ingver, kis in čili. Kuhajte še 10 minut. Iz hrušk odcedite odvečno tekočino in jih dajte v...