Sestavine
-
400 g Makaroni
-
2 dl Voda
-
Solpo okusu
-
pol žličke Majaronsuhi
-
Parmezanpo okusu
-
Peteršiljpo okusu
-
1 x Lovorjev list
-
2 žlici Paradižnikova mezga
-
2 x Strok - česen
-
0.5 kg Svinjsko mesopleče ali pa stegno
-
1 x Čebula
-
3 žlice Oljelahko tudi svinjska mast
Navodila
Meso narežite na grižljaje, koščke in posolite. Čebulo in česen olupite in nasekljajte na majhne koščke.
V posodi segrejte olje ali mast in prepražite čebulo. Ko se začne čebula barvati, prepražite še meso med mešanjem.
Dodajte česen in premešajte, nato dodajte še vse ostale sestavine: paradižnikova mezga, pelati, majaron, lovor, voda. Premešajte, pokrijte in na šibkem ognju dušite vsaj pol ure, tako da se meso zmehča.
Proti koncu kuhanja zavrite še večji lonec osoljene vode in v njej skuhajte še makarone. Skuhajte jih skoraj do konca oziroma pazite, da so še čvrste na ugriz. Testenine odcedite in jih zmešajte z omako.
Kuhajte še eno minutko in po jed postrezite s parmezanom in sesekljanim peteršiljem.