Sestavine
-
2 skodelici Jajčni rezanci1 skodelica = 240 ml
-
450 g Piščančje prsi
-
2 žlici Olivno olje
-
1× Rumena čebula
-
3× Korenje
-
3× Stebelna zelena
-
2 stroka Česen
-
420 ml Piščančja jušna osnova
-
3 žlici Peteršilj
-
1× Lovor
-
Sol in poper
-
50 ml Maslo
-
30 g Moka
-
300 ml Mleko
-
70 ml Zgoščena smetana
Navodila
Rezance pripravite v skladu z navodili, navedenimi na embalaži in jih odcedite.
V loncu na srednji temperaturi segrejte olivno olje. Dodajte sesekljano čebulo, korenček in zeleno ter dušite, dokler se zelenjava ne zmehča, približno 4 minute, nato dodajte sesekljan česen in ga dušite še 1 minuto.
Dušeni zelenjavi dolijte piščančjo juho, dodajte peteršilj in lovorov list ter začinite s soljo in poprom po okusu. Dodajte piščančje prsi in juho na srednje močnem ognju zavrite.
Zmanjšajte temperaturo na srednjo. Lonec pokrijte s pokrovom in pustite, da se juha kuha, dokler piščanec ni povsem kuhan, še približno 15 minut.
Piščanca vzemite iz lonca in ga narežite na majhne koščke.
V ponvi na srednji temperaturi raztopite maslo, dodajte moko in med nenehnim mešanjem kuhajte 2 minuti. Med stepanjem počasi dodajte mleko in močno stepajte, da se grudice zgladijo.
Stepite smetano in mešanico med nenehnim mešanjem zavrite. Mlečno mešanico vlijte v jušno mešanico in vrnite piščanca v juho skupaj s kuhanimi rezanci ter premešajte. Postrezite toplo s svežim kruhom ali z jušnimi kroglicami.
(foto: pixabay.com)