0 0
Kremna piščančja juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 skodelici Jajčni rezanci 1 skodelica = 240 ml
450 g Piščančje prsi
2 žlici Olivno olje
Rumena čebula
Korenje
Stebelna zelena
2 stroka Česen
420 ml Piščančja jušna osnova
3 žlici Peteršilj
Lovor
Sol in poper
50 ml Maslo
30 g Moka
300 ml Mleko
70 ml Zgoščena smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kremna piščančja juha

  • 50 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Rezance pripravite v skladu z navodili, navedenimi na embalaži in jih odcedite.

V loncu na srednji temperaturi segrejte olivno olje. Dodajte sesekljano čebulo, korenček in zeleno ter dušite, dokler se zelenjava ne zmehča, približno 4 minute, nato dodajte sesekljan česen in ga dušite še 1 minuto.

Dušeni zelenjavi dolijte piščančjo juho, dodajte peteršilj in lovorov list ter začinite s soljo in poprom po okusu. Dodajte piščančje prsi in juho na srednje močnem ognju zavrite.

Zmanjšajte temperaturo na srednjo. Lonec pokrijte s pokrovom in pustite, da se juha kuha, dokler piščanec ni povsem kuhan, še približno 15 minut.

Piščanca vzemite iz lonca in ga narežite na majhne koščke.

V ponvi na srednji temperaturi raztopite maslo, dodajte moko in med nenehnim mešanjem kuhajte 2 minuti. Med stepanjem počasi dodajte mleko in močno stepajte, da se grudice zgladijo.

Stepite smetano in mešanico med nenehnim mešanjem zavrite. Mlečno mešanico vlijte v jušno mešanico in vrnite piščanca v juho skupaj s kuhanimi rezanci ter premešajte. Postrezite toplo s svežim kruhom ali z jušnimi kroglicami.

(foto: pixabay.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Jagodni štrudelj na hitro
Naprej
Taco bovla
Nazaj
Jagodni štrudelj na hitro
Naprej
Taco bovla

Dodajte Komentar