Vodo posladkajte in zavrite. Dodajte olupljena in narezana jabolka, limono, klinčke in cimet. Kuhajte 10 minut in ohladite preden postrežete. Jabolčni kompot se odlično poda k palačinkam. (Foto: Instagram/cook_natalia_x2)
V veliki posodi na srednje nizki temperaturi zmešajte sok, vino, pomarančo, sladkor, klinčke in cimet. Med občasnim mešanjem kuhajte 5 minut ali dokler se sladkor ne raztopi. Dodajte narezano jabolko in kuhajte še 5 minut ali dokler se ne segreje. Enakomerno razdelite v skodelice. (Foto: pexels.com)
Gin, sladkor, cimet, zvezdasti janež, klinčke in lupina dajte v ponev in na nizki temperaturi kuhajte 3 minute ali dokler se sladkor ne raztopi. Odstranite z ognja. Odstavite, da se popolnoma ohladi. Razdelite začimbe in pomarančno lupino med 3 skodelice in vlijte gin. (Foto: pexels.com)
Posušeno pomarančo pripravite tako, da pečico segrejete na 110 °CC. Ploščo za peko obložite s papirnato brisačo. 1 pomarančo narežite na tanke rezine in jih položite na pripravljen pladenj. Rezine pokrijte s papirnato brisačo in nežno pritisnite, da se vpije vlaga. Rezine prenesite na rešetko. Žično rešetko postavite na pekač....
Pečico segrejte na 180 °C. V ponev na srednje močnem ognju dajte marmelado, sirup, sladkor, 1/3 skodelice vode, začimbe, cimet in mlete klinčke. Kuhajte 10 minut ali dokler se glazura ne zgosti. Mešanico precedite in odstranite trdne delce. Medtem prerežite kožo 8 cm od stegna. S palcem kožo ločite od...
Limoni in pomaranči dobro operite in narežite na kolobarje. Zmešajte pomarančne in limonine rezine, nageljnove žbice, mošt, sladkor in cimetove palčke v loncu. Nato na zmernem ognju kuhajte 10 minut in pri tem pazite, da tekočina ne bo zavrela. Ko je tekočina še vroča jo natočite skozi gosto cedilo ter...
Operite pomarančo in jo prerežite na polovico. Polovico pa narežite na kolobarje, drugo polovico olupite in z nožem za filiranje narežite na manjše kose. Ne pozabite odstraniti tudi belo kožico. Olupite mandarino in razdelite na posamezne krhlje. Pristavite na kuhalnik večji lonec in vanj nalijte vino in vodo. Dodajte tudi...
Hruške najprej dobro operite in olupite. Narežite jih na četrtine in jim odstranite peclje in pa tudi peščišča. Sresite hruške v manjšo kozico in jih prelijte s toliko vode, da bodo popolnoma prekrite. Dodajte cimetovo palčko, sladkor, limonin sok in nageljnove žbice ter kuhajte nepokrito na zmernem ognju, dokler se...
Preden meso pripravite, ga vzemite iz hladilnika in ga segrejte na sobno temperaturo. Pečico segrejte na 180 °C. Ingver olupite in na drobno narežite, nato pa ga skupaj s cimetovo palčko, janežem, klinčki ter dobrim ščepcem morske soli in črnega popra rahlo zdrobite. Vtrite ga v kožo gosjih polovic, nato...
Združite paradižnik, sladko papriko, čebulo in pekočo papriko. V tanko belo krpo ohlapno dajte zeleno seme, gorčično seme, lovorov list, klinčke, ingver, muškatni orešček in cimet; vrh tesno zavežite; dodajte paradižnikovi mešanici in kuhajte, dokler ne dobite le polovico prvotne količine. Pogosto mešajte, da se prepreči zlivanje. Dodajte sladkor, kis...