0 0
Jajčevci s sirom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Jajčevec
3 stroki Česen
3 žlice Sir
3 žlice Peteršilj
4 žlice Drobtine
ščepec sol
1 žlica Olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jajčevci s sirom

Jajčevci se pogosto uporabljajo v različnih kuhinjah po vsem svetu. Še posebej so priljubljeni v sredozemski, bližnjevzhodni in azijski kuhinji. Jajčevci so cenjeni zaradi svoje sposobnosti absorpcije okusov in vsestranske uporabnosti v vegetarijanskih in mesnih jedeh. Zaradi nizke vsebnosti kalorij in ogljikovih hidratov so primerni za tiste, ki se držijo nizkokalorične diete ali diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. So dober vir prehranskih vlaknin, vitaminov B6 in K ter mineralov, kot sta kalij in baker. Poleg tega jajčevci vsebujejo antioksidante, ki lahko pomagajo pri zaščiti pred poškodbami celic.

  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 220 °C.

Jajčevce razrežite po dolžini, jih posolite in pustite stati 15 minut, nato pa jih obrišite.

Rezine jajčevca pecite 15 minut in jih vzemite in pečice.

Zmešajte sesekljan česen, olivno olje, drobtine in sir. Jajčevce nadevajte z mešanico in jih ponovno postavite v pečico za nekaj minut, da se sir lepo stopi in drobtine zlato rjavo zapečejo.

Potresite s sesekljanim peteršiljem in dober tek!

(Foto: Instagram/sab_fitmum_nutrition)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Šampinjoni in pinjole
Naprej
Pilav s suhim sadjem
Nazaj
Šampinjoni in pinjole
Naprej
Pilav s suhim sadjem

Dodajte Komentar