Jagode in skrivnost, ki jo uporabljajo profesionalci
Jagode so odlično sadje, ki jih lahko uživate sveže, v solatah ali pecivu. Vendar pa je pomembno, da jih pred uporabo pravilno očistimo.
Kaj pravijo strokovnjaki?
Nekateri strokovnjaki za prehrano priporočajo, da jagode očistite s kisom. Kis namreč pomaga odstraniti umazanijo, bakterije in pesticide.
Kako očistiti jagode s kisom?
V skledo nalijte vodo in kis v razmerju 1:1. Jagode nato položite v skledo in jih dobro premešajte. Po nekaj minutah jagode izpraznite iz sklede in jih sperite s čisto vodo.
Ali je čiščenje s kisom nujno?
Čiščenje s kisom ni nujno, vendar je priporočljivo, če želite, da bodo jagode ostale sveže dlje časa.
Ugotovitve
Če želite, da bodo vaše jagode sveže in okusne, jih lahko očistite s kisom. To je enostaven in učinkovit način za odstranitev umazanije, bakterij in pesticidov.
(Foto: Getty Images, Pexels)