Sadje zmeljite v kašo in sok precedite v šejker z ledom. Dodajte sladkor ter enako količino limoninega soka in vode. Dobro pretresite in precedite. Postrezite.
Želatino 10 minut namakajte v hladni vodi. Dodajte vrelo vodo in sladkor. Mešajte, dokler se sestavine ne raztopijo, nato dodajte sok polovice pomaranče in narezan ananas. Dobro premešamo in postavimo v zaboj za led, da se ohladi. Preden se zmes povsem strdi, vanjo vmešamo 1/2 litra smetane in jo postavimo...
Želatino namočite v eno žlico hladne vode za 3 minute. Dodajte vrelo vodo in jo temeljito raztopite. Dodajte govedino, čebulo, pimento, sol, poper, limonin sok in pa peteršilj. Dobro premešajte in prelijte v model, ki ste ga navlažili s hladno vodo. (Priporočljiv je kvadratni ali pravokotni model). Za 2 uri...
Navodila za nadev “Meringue”. Jajčnih beljakov še ne stepajte, dokler niso pripravljeni za uporabo. Nato jih stepite do trdega, dodajte sladkor in limonin ekstrakt ter stepajte le minutko. Na vrhu nadeva rahlo naložimo meringue in vse skupaj počasi spečemo. Če pečemo prehitro, se bo meringue dvignil in bo nato padel....
Za to solato lahko kombinirate kuhano zelenjavo. Želatino le nekaj minut namakamo v hladni vodi, dodamo mesno juho ali vodo in mešamo, dokler se želatina popolnoma ne raztopi. Če ni popolnoma raztopljena, jo segrejte na posodi z vročo vodo. Dodajte zelenjavo v razmerju, ki je primerno ali zaželjeno. Dodajte še...
Moki počasi dodajte vodo in dobro premešajte. Dodajte omako iz rabarbare in kuhajte, dokler se ne zgosti (približno 5 minut). Dodamo čvrsto stepen jajčni beljak, temeljito premešamo in vlijemo v navlažene modelčke. Postrežemo hladne s smetano.