V mešalniku zmešajte rjavi sladkor, kečap, kis, vodo in worcestersko omako. Začinite z gorčico, s papriko, soljo, poprom in pekočo omako. Mešajte do gladkega. Omako uporabite pri žar jedeh, burgerju … (Foto: pexels.com)
Pečico segrejte na 180 °C. Dva pekača obložite s papirjem za peko. Na ravno površino položite 1 kos pršuta. Na en krajši konec pršuta položite 3 korenja. Pršut zvijte tako, da ga obkrožate s korenčkom. Položite na pripravljen pladenj. Ponovite s preostalimi kosi pršuta in korenja, da naredite 8 snopov....
Naredite posip: v manjši skledi zmešajte peteršilj, lupino in česen. V globoki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte polovico olja. Svinjino kuhajte 5 minut ali dokler ne porumeni z obeh strani in se ne skuha. Prenesite na krožnik. Preostalo olje v ponvi segrejte na nizki temperaturi. Čebulo med mešanjem kuhajte...
V skledi zmešajte moko in polento. V posodi stepite jajce, mleko in maslo. Dodajte mešanici moke in drobnjaka ter premešajte. Na srednje nizki temperaturi segrejte ponev brez prijema. Razpršite jo z oljčnim oljem. V ponev vlijte šest kepic mešanice po 2 žlički, da bo dovolj prostora za razporeditev. Pecite 1...
Za pripravo preliva: zmešajte majonezo in polnozrnato gorčico. Slanino v ponvi na srednji temperaturi pecite, dokler ne postane zlata in hrustljava. V ponvi ocvrite jajca in na rahlo popecite kruh. Namažite ga z mešanico majoneze in na vrh položite slanino, rukolo, paradižnik, purana in jajce. Takoj postrezite.
Z ročnim mešalnikom stepite maslo vse do penastega. Postopoma dodajajte skuto, dokler se ne bo dobro zmešala skupaj z maslom. Vse ostale sestavine umešajte in začinite s soljo ter poprom. Namaz do uživanja hranite v hladilniku. (Foto: Getty Images)
Rdečo peso odcedite in jo narežite na manjhne koščke ter sesekljajte bučna semena na grobo. Vse sestavine nato dobro premešajte in dodajte sol in poper. Namaz do uživanja hranite v hladilniku. (Foto: Getty Images)
Segrejte pečico na 200 °C (na 180 °C, če boste pekli s funkcijo kroženja vročega zraka). CMOKI: Za mesne cmoke kruh najprej za 15 minut namočite v mešanici vode in mleka. Vmes večkrat premešajte. Narežite čebulo na majhne kocke. Osmukajte peteršilj in na fino sesekljajte. Segrejte v ponvi 2 žlici...
S prsti nadrobite kajzerico ali pa žemljico v posodico in jo prelijte s smetano za kuhanje. Pustite nekaj časa stati, da se bo kruh napojil. Medtem skuhajte trdo kuhana jajca in jih ohladite. Ohlajena jajca olupite in po dolžini prerežite na pol. Polovičkam odstranite rumenjake, jih dodajte v skledo in...
Očistite in operite zelenjavo. Narežite zelje na trakove, korenje pa na grobo naribajte. Olupite in na drobno sesekljajte česen, peteršilj pa splaknite pod tekočo vodo, dobro otresite in grobo sesekljajte. V večjo skledo dodajte narezano zelenjavo, česen in pa peteršilj. Jogurt primešajte, prav tako še olivno olje, kis in pa...