0 0
Divjačina z borovnicami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 peščica Timijan
5 x Brinove jagode posušene
Sol
Črni poper
Oljčno olje
800 g Divjačina
4 x Čebula šalotka
1 strok Česen
100 ml Rdeče vino
200 g Borovnice
2 žlici Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Divjačina z borovnicami

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 30 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Timijan in brinove jagode zdrobite v pestiču in možnarju z dobrim ščepcem soli in popra. Če nimate pestiča in možnarja, uporabite konec valjarja in kovinsko skledo. Razrahljajte z dvema dobrima žlicama olivnega olja.

Divjačino osušite s kuhinjskim papirjem in vanjo vtrite mešanico olja. Meso v vroči ponvi z vseh strani prepražite – približno 6 minut za medium rare in 7-8 minut za medium. Glede na debelino mesa in temperaturo ponve bo morda potrebovalo malo manj ali več časa za peko. Ko je meso pečeno po vašem okusu, ga pustite 4 minute počivati na krožniku, pokritega s folijo.

Zmanjšajte temperaturo v ponvi in dodajte dobro količino olja. Dodajte šalotko in česen ter ju nežno pražite približno 3 minute, da postaneta prozorna in mehka. Ponovno povečajte temperaturo, dodajte vino in počakajte, da se zmanjša za polovico.

Dodajte borovnice in jih počasi kuhajte 4 minute, nato ponev odstranite z ognja, dodajte maslo ter ponev stresajte, da omaka postane rahlo motna in sijoča. Začinite po okusu.

Divjačino narežite na 2 cm velike rezine in postrezite z dobro zelenjavo. Omaki dodajte sokove, ki so ostali v mesu, in z žlico prelijte divjačino. Dober tek!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Krompirjeva omleta s klobaso
Naprej
Pečena vratovina
Nazaj
Krompirjeva omleta s klobaso
Naprej
Pečena vratovina

Dodajte Komentar