Sestavine
-
1 peščica Timijan
-
5 x Brinove jagodeposušene
-
Sol
-
Črni poper
-
Oljčno olje
-
800 g Divjačina
-
4 x Čebula šalotka
-
1 strok Česen
-
100 ml Rdeče vino
-
200 g Borovnice
-
2 žlici Maslo
Navodila
Timijan in brinove jagode zdrobite v pestiču in možnarju z dobrim ščepcem soli in popra. Če nimate pestiča in možnarja, uporabite konec valjarja in kovinsko skledo. Razrahljajte z dvema dobrima žlicama olivnega olja.
Divjačino osušite s kuhinjskim papirjem in vanjo vtrite mešanico olja. Meso v vroči ponvi z vseh strani prepražite – približno 6 minut za medium rare in 7-8 minut za medium. Glede na debelino mesa in temperaturo ponve bo morda potrebovalo malo manj ali več časa za peko. Ko je meso pečeno po vašem okusu, ga pustite 4 minute počivati na krožniku, pokritega s folijo.
Zmanjšajte temperaturo v ponvi in dodajte dobro količino olja. Dodajte šalotko in česen ter ju nežno pražite približno 3 minute, da postaneta prozorna in mehka. Ponovno povečajte temperaturo, dodajte vino in počakajte, da se zmanjša za polovico.
Dodajte borovnice in jih počasi kuhajte 4 minute, nato ponev odstranite z ognja, dodajte maslo ter ponev stresajte, da omaka postane rahlo motna in sijoča. Začinite po okusu.
Divjačino narežite na 2 cm velike rezine in postrezite z dobro zelenjavo. Omaki dodajte sokove, ki so ostali v mesu, in z žlico prelijte divjačino. Dober tek!
(Foto: pexels.com)