Izvor krompirja Krompir izvira iz Južne Amerike pred več kot 8000 leti. Bil je osnovni pridelek civilizacije Inkov, v Evropo pa se je razširil leta 1537, ko so ga španski...
Ingver je koreninasta zelenjava, ki se uporablja predvsem v v azijski kuhinji. Že stoletja je znano, da ima številne koristi za zdravje, vendar je znanost šele v zadnjih letih začela...
Česen je tudi odličen vir vitamina B-6, ki znižuje krvni tlak in zmanjšuje tveganje za srčne bolezni. Vsebuje tudi spojino, imenovano alicin, ki ima številne pozitivne učinke na zdravje. Alicin...
Pitje kave prinaša številne koristi za zdravje. Redni pivci kave imajo manjšo verjetnost za razvoj Alzheimerjeve ali Parkinsonove bolezni. Kava lahko tudi izboljša razpoloženje in zmanjša tveganje za depresijo. Pitje...
Eden od najlažjih načinov kuhanja krompirja je, da ga najprej olupite in nato kuhate 10 minut na srednji temperaturi. Kuhan krompir dajte v cedilo in ga 5 minut hladite na...
Katere so zdravstvene prednosti kuhanja z manj odpadki? Kuhanje z manj odpadki je odličen način za prihranek časa in denarja. Kuhanje brez odpadkov lahko zmanjša tudi vašo izpostavljenost škodljivim kemikalijam,...
Kako lahko kamilični čaj pomaga pri kroničnih vnetjih Čaj vsebuje kemikalijo, imenovano apigenin, ki pomaga uravnavati imunski sistem in zmanjšati tveganje za razvoj kroničnega vnetja za do 20 %. Nekatere...
Maslo in sladkor zmešajte v kremo. Dodajte še stepeno jajce, nato vmešajte mleko. Postopoma dodajte tudi moko, pri čemer pecilni prašek temeljito vmešajte v zadnje pol skodelice moke. Vse skupaj...
Odkrijte hitre nasvete za zdrave recepte, da boste lahko pripravili zdrave obroke za vas in vašo družino. Spoznajte, kako je zdravo prehranjevanje lahko preprosto z enostavnimi idejami za zdrave recepte....
Vegetarijanska in veganska prehrana sta v zadnjih letih pridobili na priljubljenosti zaradi vse večje ozaveščenosti o vplivu živalskih proizvodov na...
Pečico segrejte na 200 °C. Pekač popršite z oljčnim oljem. V veliki skledi zmešajte tanko narezan sladki krompir, korenje, bučo in pastinak. Dodajte oljčno olje, 1 žlico timijana, origano, 2...
Pečico segrejte na 200 °C. Ponev popršite s pršilom za kuhanje. V veliki skledi zmešajte olupljeno in narezano bučo, 1/2 žlice olja, 1/4 žličke soli in poper po okusu ter...
¼ skodelice pistacij dajte v kuhinjski robot in miksajte, dokler niso oreščki podobni grobemu pesku. Prenesite v manjšo skledo in pustite na stran. V kuhinjski robot dodajte indijske oreščke in...
Pečico segrejte na 190 °C. Čičerko odcedite v cedilu in jo popolnoma posušite. Po potrebi jo osušite s papirnato brisačo. Razporedite jo na pekač v enem sloju in pecite približno...
V majhen lonec dajte na kocke narezano jabolko, sladkor in rozine, dodajte 60 ml vode, potresite s cimetom in ščepcem muškatnega oreščka, pokrijte in kuhajte na nizkem ognju, dokler se...
Zmešajte limonin sok, rožmarin, sol, poper in česen. Z mešanico premažite ribe. Rešetko na žaru popršite z oljčnim oljem in nanjo položite ribe. Pecite 4 cm od ognja, dokler se...
V veliki skledi pretlačite kuhan krompir s 60 ml juhe, soljo in poprom. Odstavite. Česen in čebulo na nizki temperaturi prepražite na olju. Dodajte peteršilj, sol in poper ter kuhajte,...