Recept za top medeni česnov losos, ki ga morate preizkusiti!
Dobrodošli vsi ljubitelji dobre hrane! Če iščete recept za božanski medeni česnov losos, ste na pravem mestu. Pridružite se nam, ko razkrivamo skrivnosti te okusne poslastice, ki bo zadovoljila še tako zahtevne okuse množice. Sledi recept za najboljši medeni česnov losos, ki bo osvojil srca vseh, ki ga bodo poskusili!
Izbira lososa
Najprej se prepričajte, da je losos svež in visoke kakovosti. Lahko izberete divje ulovljenega za robusten okus ali gojenega za nežno teksturo. Pomembno je, da je losos kakovosten, saj bo to zagotovilo popoln okus vašega obroka.
Priprava marinade
V veliki skledi združite med, sesekljan česen, sojino omako, limonin sok in malce olivnega olja. Za dodaten čar lahko vmešate še malo naribanega ingverja ali žlico dijonske gorčice. Dobro premešajte, da se med popolnoma stopi in zmeša z ostalimi okusi.
Mariniranje
Losos položite v veliko plitvo posodo ali v večjo vrečko z zip-zapiranjem. Prelijte ga z okusno marinado in pustite, da se namaka v hladilniku vsaj 30 minut do 2 uri. Pazite, da ga ne marinirate predolgo, saj lahko limonin sok “skuha” ribo. Ne pozabite shraniti nekaj marinade za kasnejšo uporabo med kuhanjem.
Kuhanje
Ko je losos dovolj namočen, je čas za kuhanje! Če se odločite za pečenje, predgrejte pečico na 175°C. Postavite marinirane fileje na večji pekač s kožo navzdol in pecite 12-15 minut, dokler losos ne razpade ob dotiku vilice.
Če ste bolj za hitro pripravo, segrejte večjo ponev z malo olivnega olja, položite lososa s kožo navzgor, in pecite 3-4 minute na vsaki strani. Medtem jih premažite s preostalo marinado, da se razvijejo popolni okusi.
Postrežba
Ko je losos pripravljen, ga postrezite na velikem pladnju, prelijte z dodatno marinado in potresite s sveže nasekljanim peteršiljem ali drobno narezanimi mladimi čebulicami za piko na i. Zraven se odlično podajo še zelenjava na pari ali kuhana rižota. Vaše brbončice bodo navdušene nad to čudovito kombinacijo okusov!
In voila, vaš popoln medeni česnov losos je pripravljen! Uživajte v okusnem obroku, ki bo zagotovo postal priljubljen med vsemi, ki ga bodo poskusili. Dober tek!
(Foto: Getty Images)