Okusna rastlinska “tuna” solata s čičeriko
Rastlinska prehrana postaja vse bolj priljubljena, kar spodbuja iskanje kreativnih in okusnih alternativ tradicionalnim jedem. Eno izmed izjemno priljubljenih nadomestkov za klasično tunino solato je ustvarjanje okusne različice s pomočjo čičerike. Ta enostavna in hranljiva solata ne samo, da zadovolji okusne brbončice, temveč tudi ponuja bogastvo beljakovin in vlaknin. Preizkusite to zdravo alternativo, ki je enostavna za pripravo in bo navdušila vaše okusne brbončice.
Sestavine
– 1 konzerva (425 g) čičerike, odcejena in oprana
– 2 žlici veganske majoneze
– 1 žlica dijonske gorčice
– 1 žlica limoninega soka
– 2 žlici drobno sesekljane rdeče čebule
– 2 žlici drobno sesekljanega zelene
– 1 žlica kaper, sesekljanih
– 1 čajna žlička suhega kopra
– Sol in poper po okusu
– Po vaši želji: sesekljane kisle kumarice, sveže zelišče (na primer peteršilj ali drobnjak)
Navodila
V veliki skledi z vilico ali paličnim mešalnikom zdrobite čičeriko. Lahko pustite nekaj celih čičerk za dodaten hrustljav občutek. Dodajte vegansko majonezo, dijonsko gorčico, limonin sok, rdečo čebulo, zeleno, kapre, suhi koper, sol in poper k zdrobljeni čičeriki. Dobro premešajte. Prilagodite začimbe po okusu in dodajte po želji sestavine, kot so sesekljane kisle kumarice ali sveža zelišča, za dodaten okus. Solato pustite v hladilniku vsaj 30 minut, da se okusi med seboj prepojijo.
Postrezite rastlinsko “tuna” solato v sendvičih, zavitkih, na krekerjih ali kot samostojno solato.
Ta rastlinska alternativa ponuja podobno teksturo in okus klasične tunine solate. Prilagodite recept po svojem okusu, če želite!
(Foto: Getty Images)