Kako pripraviti pečen krompir v pečici na še bolj slasten način? Poglejte si recept za pečen krompir s “piko na i”
Pozdravljeni, ljubitelji kuhanja! Danes vam bomo predstavili preprost, a okusen recept za pečen krompir s pridihom edinstvenosti. Krompir je klasična priloga, ki je vedno dobrodošla na mizi, toda danes ga bomo malce popestrili, da bo malce drugačen in morda še bolj zanimiv.
Krompir je zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih prilog v mnogih kuhinjah, vendar zakaj ne bi dodali malo inovativnosti, da bi ga naredili še bolj zanimivega? V tem receptu bomo pripravili pečen krompir s pridihom svežine in raznolikosti okusov. Z dodatkom nekaj preprostih sestavin lahko običajno jed spremenimo v pravo kulinarično doživetje.
Sestavine:
4 veliki krompirji
3 žlice olivnega olja
2 čajni žlički mlete paprike
1 čajna žlička suhega origana
Sol in poper po okusu
N
Navodila:
Priprava Krompirja:
Krompir olupite in narežite na srednje velike kose. Pazite, da so kosi enakomerne velikosti, da se enakomerno spečejo.
Priprava Začimbne Mešanice:
V majhni skledi zmešajte olivno olje, mleto papriko, suhi origano, sol in poper. Mešanico dobro premešajte, da se arome združijo.
Vse skupaj zmešajte:
Narezane krompirje stresite v večjo skledo. Dodajte začimbno mešanico in dobro premešajte, da se vsak kos enakomerno prekrije z aromatično oljno mešanico.
Pečenje:
Preložite krompir na pekač, obložen s peki papirjem, in ga porazdelite v enakomerno plast. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj Celzija približno 30–40 minut ali dokler krompir ni zlatorumen in hrustljav.
Postrezite “s piko na i”:
Ko je krompir pečen, ga postrezite še vročega in uživajte v čudoviti kombinaciji hrustljavega zunanjega dela ter mehkega in sočnega notranjega dela.
S tem preprostim receptom boste navdušili svoje brbončice in dodali svežino običajnemu pečenemu krompirju. Dober tek!