Ste že slišali za znane olive Nicoise, ki so skrivnostni okus iz Nice?

Olive Nicoise so ena najbolj priljubljenih vrst oliv na svetu. Imajo bogat, aromatičen okus in so odlična sestavina za solate, sendviče, omake in druge jedi.
Olive Nicoise so pridelane v francoskem mestu Nice. Izdelujejo jih iz oljčnega drevesa Cailletier, ki je odporno na sušo in zmrzal. Olive se pridelujejo ročno, kar zagotavlja, da so kakovostne in sveže. Olive Nicoise so temno zelene barve in imajo okus po oreščkih, zelenjavi in morju. So rahlo slane in imajo nežno teksturo.
Kako uporabite olive Nicoise?
Olive Nicoise so odlična sestavina za solate, kot je na primer solata Nicoise. Lahko jih dodate tudi v sendviče, omake, paštete in druge jedi.

Tukaj je nekaj idej, kako uporabiti olive Nicoise:
- Solata Nicoise: Olive Nicoise so sestavni del klasične francoske solate Nicoise. Solata vsebuje še krompir, stročji fižol, paradižnik, jajca in tuno.
- Sendviči: Olive Nicoise lahko dodate v sendviče s sirom, šunko ali zelenjavo.
- Omake: Olive Nicoise lahko uporabite za pripravo omak za testenine, zelenjavo ali meso.
- Paštete: Olive Nicoise lahko dodate v paštete za dodaten okus in teksturo.
Kaj pa pravijo kuharski mojstri?
Kuharski mojstri pogosto uporabljajo olive Nicoise v svojih receptih. Pravijo, da so odlična sestavina za dodajanje okusa in teksture hrani.
Recept za solato Nicoise s kuharskimi nasveti
Tukaj je recept za solato Nicoise s kuharskimi nasveti:
Sestavine
- 500 g mladega krompirja
- 240 g tune v oljčnem olju
- 200 g stročjega fižola
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 100 g črnih oliv Nicoise
- 4 jajca
- 1 solata ledenka
- sol in poper po okusu
Za preliv
- 5 žlic olivnega olja
- 3 žlice rdečega vinskega kisa
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec mletega črnega popra
Priprava
Krompir skuhajte v osoljeni vodi. Stročji fižol skuhajte v osoljeni vodi. Jajca trdo skuhajte. Vse sestavine za preliv zmešajte v posodi. Na krožnik razporedite solato ledenko. Na solato položite kuhan krompir, stročji fižol, češnjeve paradižnike, olive Niçoise in trdo kuhana jajca. Solato prelijte s prelivom in po okusu solite in poprajte.
Nasveti
- Za bolj okusno solato uporabite sveže, mlade olive Nicoise.
- Če želite, da je solata bolj kremasta, lahko v preliv dodate žlico majoneze ali kisle smetane.
- Solato lahko postrežete takoj ali pa jo pustite, da se ohladi v hladilniku.
Dober tek!